Informatie voor gastouders

Beleeft u plezier aan de omgang, verzorging en begeleiding van kinderen? Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en hen een fijne en veilige plek bieden? Bent u zelfstandig en houdt u van verantwoordelijkheid? Dan is het gastouderschap misschien wel iets voor u!

Gastouder word je echter niet zomaar. In de wet- en regelgeving zijn allerlei eisen vastgelegd waar een gastouder aan moet voldoen.
Een gastouder moet:
· Minimaal 18 jaar oud zijn;
· In het bezit zijn van een diploma MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn of een daaraan gelijkgesteld diploma (voor de lijst met gelijkgestelde diploma’s kunt u hier kijken);
· In het bezit zijn van een erkend certificaat Eerste Hulp aan Kinderen;
· Bereid zijn een Verklaring omtrent het Gedrag aan te vragen en zich in te schrijven in het Personenregister;
· Een (brand)veilig huis hebben en bereid zijn de hygiënerichtlijnen van het gastouderbureau na te leven;
· Graag met kinderen omgaan en bereid zijn hen te stimuleren in hun ontwikkeling;
· Bereid zijn om volgens de richtlijnen van het pedagogisch beleid te werken;
· Een stabiele gezinssituatie hebben.

Wij verwachten van gastouders dat zij een positief christelijke levensovertuiging hebben. Wij geloven dat God elk kind uniek geschapen heeft en dat elk kind voor Hem bijzonder is. Wij verwachten dat u dit als gastouder ook zo ervaart en vanuit die basis de kinderen met liefde, zorg en respect omringt.

Begeleiding
Voor nieuwe gastouders verzorgen wij het traject van eerste intake tot registratie in het Landelijk Register Kinderopvang en de koppelingen met ouders. Als de opvang gestart is, heeft u als gastouder minimaal 2 keer per jaar persoonlijk contact bij u thuis met een medewerker van het gastouderbureau. Eén keer om de jaarlijks terugkerende risico-inventarisatie uit te voeren en één keer om de gastouderopvang te evalueren. Als er zich tussendoor situaties voordoen waar u hulp bij nodig heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Daarnaast verzorgen wij herhalingscursussen Eerste Hulp aan Kinderen en andere thema-avonden.

Vergoeding
Wat betekent het in financieel opzicht voor u als u gastouder wordt?
· U komt niet in loondienst van het gastouderbureau of de vraagouder;
· U bent een freelancer;
· U ontvangt een vast tarief per uur per kind;
· De inkomsten die u ontvangt zijn bruto.

Contact
Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u zich als gastouder inschrijven, dat kan hier. U kunt als gastouder via meerdere gastouderbureaus tegelijk te werken.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world